Rullande 100 m-race

Rullande 100 m-race (uppskattat pass där de aktiva får utmana varandra och/eller föräldrar/andra vuxna/motionärer)

Passet inleds med samling – uppvärmning på land – uppvärmning på vattnet i form av paddelskolning

Upplägg: rada upp 3-4 kanotister på startlinje, någon i bakre ledet får agera starter och räta in samt släppa iväg fältet. 100 m max till mållinjen. Direkt efter start radar nästa startlinje upp sig och släpps iväg. Efter målgång paddlar kanotisterna lugnt upp till startlinjen igen och tar en startplats i ett ledigt race. Tanken är att startfälten hela tiden mixas så att man möter nya kanotister varje lopp. Gruppen snurrar runt 100 m-banan, hejjar på varandra och matar 100 m-lopp. Efter att alla genomfört ca 10 lopp avslutas passet med en avpaddling och sen en avslutande samling på land. Passar bäst med en hyfsat stor grupp så att det åtminstone blir 3-4 startled som varvar och ger en bra mix varje lopp. Om möjligt gärna en mix med både K1/C1 samt besättning.

Tips till dig som tränare: be de aktiva testa olika taktiker; ex. korta snabba tag eller lugnare och mer kraftfulla.

Kommentera gärna nedan hur ni gjorde passet, fyll på med varianter och erfarenheter!

Lämna en kommentar